Inter Lineas_NL_we

Inter Lineas

Werelden in Botsing

Spinnend en gesponnen in alle Richtingen


De "Westerse Beschaving" vecht voor haar voortbestaan, ...

ze zoekt naar een "encore", een waardig vervolg op een era van voorspeod. Wat voorspelt Darwin over de toekomst van de westerse-wereldgemeenschap?


"Vrijheid van Meningsuiting" heeft zijn diensten bewezen. Sedert de enorme vooruitgang in de communicatietechnologie en de daarop volgende stortvloed van allerlei soorten van verdichte communicatie (o.m. deze website!), is deze vrijheid wellicht niet langer de weldoener die ze vroeger is geweest, tenminste niet binnen zijn huidige vorm en norm.


Hedendaagse berichtgeving is een gevangene van onze Moderne Tijd: politiek correct, voorzichtig op de vlakte, gekunsteld commercieel, emotisch gemasseerd en, in het algemeen, "bedrieglijk gesponnen om welbepaalde doelen te bereiken". Publieke communicatie is eng zelfdienend geworden, en geconcentreerd in de handen van wat we nu de "media industrie" noemen. Deze industrie is een conglomeraat van amusement & gaming, van politieke elite & nieuwsmakers, over radio/tv en internet. Spijtig genoeg weerspiegelt deze media constellatie geenszins de onderliggende gemeenschap; om het met een boutade te zeggen "niet naar lichaam, noch naar geest". Daarenboven wijst niets erop dat ze de gemeenschap wil dienen, integendeel, is ze eerder plat commercieel en/of puur manipulatief.


Traditionele democratische principes en waarden zijn niet langer verweven met, en in de moderne media - wezen deze laatsten BBC, WikiLeaks, Ter Zake of Presidenten-van-de-Wereld. Hoe meer zij zich op democratische principes beroepen, des te sceptischer wordt Grim(m)burger omtrent hun bedoelingen. Vandaag, ver verwijderd van onze wieg - de Atheense Stadsstaat - stellen we de vraag: hoe beschermen we de wereld tegen politieke correctheid, tegen mediagenieke usupators, tegen gemaskerde advertorials en tegen androcentrische exuberantie?Indien u de visie van Grim(m)burger's hierover wenst te kennen en uw ideëen daarover wenst te delen, ga dan naar de blog: Inter Lineas


Voor de nederlandstalige versie, klik hier: nederlands