act bvba © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

Whispers in a

Gathering Storm

 

• Extra Muros »

Voyager vertelt verhalen: over grote reizen naar wilde, wijde werelden - hier op aarde. Geniet ademloos en zweef, misschien, in de wolken.

 

• Conatus »

Rebadour vraagt luidop:

Waar hebben Spinoza en Darwin elkaar ontmoet?

Naar de kern van essentie en existentie.

 

• Inter Lineas »

Grimmburger observeert:

Sprookje of Tragedie: een kijk op de wereld rondom ons. In de hoop hem beter te maken!?

 

 

 

Grand Voyage

Op zoek naar "Leven",

naar binnen en buiten gespiegeld

 

In de Herfst van het Leven ...

beginnen velen te zoeken naar andere soorten "essenties" in het ons omringende dan in de Zomer. Zij stellen méér, en andere vragen, zij verwonderen zich luidop over zin en onzin, zij zoeken stukjes antwoorden, en ontdekken pakjes wereld.

 

Wanneer je 60 wordt, ligt de helft van je leven voor je - met wat geluk. Wat te doen met die andere helft is vast en zeker één van de nieuwe uitdagingen. Voor sommigen ligt dat voor de hand: gewoon voortdoen met wat ze bezig waren. Voor anderen is het niet zo evident: zij willen andere bronnen binnenin zichwelf aanspreken om aan hun eigen leven, en aan hun omgeving, hernieuwde waarde te geven.

 

Omdat Voyager tot de tweede categorie behoort, en omdat hij in de eerste helft niet veel tijd hebben gespendeerd aan het nadenken over de tweede deel, heeft hij beslst om wat tijd uit te trekken en zijn opties te evalueren, buiten de zogenaamde comfortzone. Een grote reis rond Zuid-Amerika & Antarctica heeft alleszins inspirerend gewerkt. Het dagdagelijks relaas van die ervaring "Amazonas, Antarctica & Acongagua" vindt u op: A³ Blog.

 

Het volgende avontuur staat nu op stapel: over land naar Shanghai, op ontdekking langs de Zijderoute, met vijftien andere spoorttrekkers! Vanaf 12 mei maken we een onvergetelijke reis die u kan volgen via: Silk Blog, alsook via www.vlasroute.be

 

 

 

Voyager trekt op exploratie naar verre streken en bezoekt speciale hoekjes op aarde. Ontdekken brengt steeds een prettig gevoel van opwinding;  dat gevoel delen met anderen is alvast de moeite waard!